Tamplarie PVC, lemn sau Aluminiu?

Primavara reprezinta pentru majoritatea dintre noi un prilej de bucurie: ziua creste, odata cu ea incep sa creasca si temperaturile iar facturile la intretinere sunt in scadere.  Potrivit testelor efectuate pe diferite tipuri de ferestre, cei care in timpul iernii si-au protejat locuinta cu ferestre eficiente au economisit cu pana la 25% mai multa energie. Daca va aflati in cealalta categorie, probabil va ganditi deja la cea mai buna alegere in materie de ferestre pentru locuinta dumneavoastra.

Pentru a va da o mana de ajutor in alegerea  ferestrelor potrivite, in articolul de astazi va vom prezenta principalele avantaje si dezavantaje ale fiecarui tip de tamplarie, in functie de cateva criterii importante:

  • Performanta: protectie termica, fonica, durabilitate
  • Pret
  • Modalitate de intretinere
  • Aspect

Asadar, tamplarie din  pvc, lemn sau aluminiu ?

Tamplaria ocupa aproximativ 20% din suprafata totala a ferestrei. Principala « responsabila » pentru asigurarea protectiei optime este sticla aleasa, deoarece 80% din contactul dintre mediul exterior si cel interior se face prin intermediul ei.

Cu toate acestea, rolul tamplariei nu trebuie neglijat. Ea este cea  care determina rezistenta ferestrei (prin latimea profilului), perfomanta ferestrei (prin adancimea constructiva mare care permite dotarea ferestrei cu sticla cu calitati superioare) si in acelasi timp joaca un rol important in aspectul general al locuintei dumneavoastra  (prin gama variata de culori  si forme in care este disponibila).

PVC

Datorita raportului pret-performanta, PVC-ul este cel mai utilizat material in constructia ferestrelor. Principalele caracteristici ale acestuia sunt urmatoarele:

LEMN

Natural prin esenta, lemnul imbina aspectul traditional cu cel modern prin gama larga de culori disponibile si prin posibilitatea de combinare a acestuia cu Aluminiul. Atemporal si in acelasi timp la zi cu cele mai inalte exigente,  lemnul prezinta urmatoarele avantaje si dezavantaje:

ALUMINIU

Folosit cu precadere in constructia cladirilor in stil contemporan si a peretilor de tip cortina, Aluminiul ofera o estetica aparte oricarei locuinte.

*Indicele de protectie fonica este influentat intr-o masura mai mica de tipul profilului utilizat, el fiind dat in mod practic de tipul geamului utilizat.
**Durata de viata depinde foarte mult de conditiile atmosferice din zona in care se afla imobilul : umiditate, diferente mari de temperatura iarna/vara, vant, etc. si de modul de intretinere al ferestrei.

 Indiferent de preferintele si exigentele dumnevoastra, produsele Aplast corespund celor mai inalte standarde de estetica si performanta. Pentru detalii specifice asupra  tipurilor de tamplarie va stau la dispozitie consilierii de vanzari din magazinele partenere Aplast din toata tara. Pentru a afla mai multe informatii despre tipurile de sticla si despre importanta acestora in structura unei ferestre va invitam sa urmariti in continuare blogul nostru sau sa folositi optiunea « Abonare »  (partea dreapta, sus).

Aplast va doreste o primavara calda, plina de zambet !

Comentariile sunt închise.