Despre alegerea sticlei potrivite

Sticla este o componenta  foarte importanta a ferestrelor, ea reprezentand circa 80% din suprafata totala a acestora. Alegerea tipului potrivit de sticla va influenta decisiv calitatea ferestrelor. Sticla joaca un rol foarte important in asigurarea:

  • Protectiei termice
  • Protectiei solare
  • Protectiei fonice
  • Securitatii (protectie impotriva incendiului, antiefractie)
  • Dezvoltarii armonioase prin asigurarea unui nivel optim de iluminare a incaperilor.

Asigurarea acestor indici de protectie difera in functie de mai multi parametri:

1. Numarul de foi de sticla utilizate: sticla simpla (1 foaie), termopan (doua foi despartite de o bagheta), tripan (trei foi despartite de doua baghete).

Cu cat numarul de foi de sticla utilizate este mai mare, daca se folosesc baghete distantier cu latimi corect alese, cu atat coeficientul de protectie termica este mai bun. De exemplu: coeficientul de protectie termica (K) al unei sticle simple (1 foaie) este de aproximativ 5,7W (m²K), cel al unui geam termopan poate fi intre 2,8W(m²K) si 1,1W(m²K) (in functie de tipul de sticla utilizat) pe cand coeficientul de transfer termic al unui tripan poate fi de 0,7 W(m²K).

*Cu cat valoarea coeficientului este mai mica, cu atat protectia termica este mai mare.
 

2.      Grosimea fiecarei foi de sticla

Daca ati primit o oferta pentru ferestre, cu siguranta ati observat diferite configuratii de geam de forma 4/12/4 sau 4/16/4. La ce se refera insa aceste cifre ?

Prima cifra indica grosimea primei foi de sticla (4mm), a doua cifra indica spatiul dintre cele doua foi (12 sau 16mm), determinat de bagheta distantier,  iar ultima cifra indica grosimea celei de-a doua foi de sticla. Numarul si grosimea fiecarei foi de sticla influenteaza in special protectia fonica oferita de ferestre. Pentru o protectie fonica mai buna, se recomanda ca cele doua foi de sticla componente sa fie de grosimi diferite.

 Cu toate acestea, nu este posibila stabilirea performantei fonice a ferestrei doar pe baza vitrajului folosit. Din acest motiv, se recomanda armonizarea unui vitraj performant cu profile de calitate si cu o sigilare adecvata a pachetului de sticla.

3.      Spatiul dintre foile de sticla

Foile de sticla sunt separate printr-o bagheta. Latimea baghetei poate fi cuprinsa intre 6mm si 24mm, insa, pentru o protectie optima, latimea recomandata este intre 14-16mm. O bagheta  prea ingusta are ca efect o  protectie fonica si termica mai redusa, pe cand o bagheta prea lata poate duce la pierderi de caldura.

4. Tipul de gaz utilizat in interiorul foilor de sticla

Spatiul dintre foile de sticla ale unui geam termopan poate fi umplut cu aer sau cu un gaz rar. Pentru o mai buna protectie termica si fonica, spatiul dintre foile de sticla ale ferestrelor Aplast este umplut cu Argon. Argonul amelioreaza semnificativ performanta termica si fonica a unui vitraj.

5.      Tipul de sticla

Protectia fonica, termica solara, securitatea si iluminarea eficienta sunt direct influentate de tipul de sticla folosit. Pentru a ridica la maxim acesti indici de protectie oferiti de ferestre, au fost concepute sticlele  cu control termic si solar, precum sticla Dual Protect si Dual Protect Extreme. Aceste sticle  asigura o iluminare eficienta a locuintei, pastreaza racoarea in interiorul locuintei in perioada verii si caldura in perioada iernii. Mai multe detalii despre acest tip de sticla gasiti aici: http://bit.ly/mC0A5y

Pentru asigurarea unui nivel ridicat de securitate si protectie fonica au fost concepute sticle speciale antiefractie si sticle cu proprietati de protectie fonica speciale.

Pe langa aceste sticle, exista numeroase alte tipuri, cu proprietati specifice, despre care se pot scrie multe lucruri.  Pentru a afla mai multe detalii despre sticlele folosite de Aplast in structura vitrajului termoizolant, va stau la dispozitie consilierii de vanzari din magazinele partenere Aplast.

Pentru a observa cum este produs pachetul de sticla in fabricile Aplast, va invitam sa accesati linkul urmator : http://bit.ly/lKNcp5

Anunțuri

One Response to Despre alegerea sticlei potrivite

  1. ValentinaT50 spune:

    Apropo de sticla:am vizitat fabrica Saint Gobain.Fantastica,stiu ca e cea mai noua tehnologie din Europa, si mi-a facut multa placere sa constat ca este in Romania.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: