1 miliard de euro pierderi anuale, din cauza ineficientei energetice

Potrivit unui studiu al Institutului de Studii si proiectari energetice, la noi in tara exista intre 4,5 si 5 milioane de apartamente care nu sunt dotate cu ferestre termoizolante. Studiul se refera la apartamente cu 1-4 camere, cu o suprafata medie de 80 de mp. In conditiile in care 15% din pierderile de energie se realizeaza prin intermediul ferestrelor si usilor, aceste cifre cifre se traduc prin costuri semnificativ ridicate la cheltuielile de intretinere a apartamentelor.

1 miliard de euro anual, aceasta este suma totala pe care romanii o pot economisi la plata utilitatilor prin inlocuirea tuturor ferestrelor traditionale cu ferestre termoizolante, conform unui studiu al Saint Gobain Glass Romania. Luand in considerare aceste cifre, economiile medii anuale pe locuinta ar putea ajunge la 900 RON. Aceste economii pot creste considerabil daca in componenta ferestrelor sunt folosite vitraje cu control termic si solar, precum Dual Protect si Dual Protect Extreme.

Pana la 60% economii cu Dual Protect si Dual Protect Extreme

In medie, sticla reprezinta 15% din costul total al ferestrei (costul efectiv depinde de tipul de sticla utilizat) si intre 70-80% din suprafata acesteia. Ea este insa principala responsabila de asigurarea protectiei termice, solare si fonice. Optand pentru ferestre dotate cu vitraje Dual Protect si Dual Protect Extreme  consumul de energie al unui apartament cu o suprafata medie de 80 mp  poate fi redus cu 60%, realizand astfel economii medii anuale de aproximativ 2100 RON.

 Aplast incurajeaza investitiile inteligente iar in vara aceasta  suporta diferenta de pret dintre sticla Low-E si Dual Protect.

Pentru mai multe detalii despre sticla Dual Protect Extreme va rugam sa accesati linkul urmator:  http://bit.ly/mC0A5y.

Anunțuri

2 Responses to 1 miliard de euro pierderi anuale, din cauza ineficientei energetice

  1. Iordan Gabi spune:

    Studiul este facut de „Institutul de Studii si Proiectari Energetice” ISPE!
    Institutul la care faceti referire dvs. in acest material NU EXISTA!

%d blogeri au apreciat asta: