Vara, Iarna, Dual Protect Extreme

Este stiut faptul ca ferestrele se bucura de cea mai mare atentie in perioada toamnei, atunci cand temperaturile incep sa scada. Motivul este simplu de inteles: oamenii isi protejeaza termic locuintele pentru a face fata temperaturilor scazute din timpul iernii si pentru a reduce costurile de incalzire a locuintei.
Un fenomen asemanator se intampla odata cu cresterea temperaturilor, numai ca atentia este indreptata de aceasta data spre alte sisteme de climatizare, si anume spre sistemele de aer conditionat, reducerea costurilor de intretinere nemaifiind un factor atat de important, comparativ cu perioada iernii.
Aplast vine in intampinarea nevoilor consumatorilor si le ofera acestora solutia optima pentru ambele situatii: noua sticla cu control solar Dual Protect Extreme. Sticla cu proprietati de control solar este folosita de multa vreme in industria peretilor de tip cortina, insa Aplast este primul producator din Romania care a introdus-o in segmentul casnic.
Dual Protect Extreme ridica la cel mai inalt nivel protectia solara oferita de ferestre. Datorita calitatilor sale remarcabile, diminueaza pana aproape de anulare efectul de sera care apare vara in interiorul locuintelor si conduce la o mai buna eficientizare termica a locuintei in orice anotimp, ca urmare a reducerii consumului de energie necesar pentru mentinerea confortului optim.
In comparatie cu celelalte tipuri de sticla, Dual Protect Extreme ofera o protectie solara impresionanta, de doua ori mai buna decat cea oferita de sticla Low-e si cu 50% peste cea oferita de sticla Dual Protect.
Dual Protect Extreme este urmasul direct al revolutionarei sticle cu calitati de protectie solara, Dual Protect, introdusa de Aplast inca de la inceputul anului 2008. Aceasta a fost prima sticla care oferea protectie impotriva supraincalzirii locuintelor, prin diminuarea efectului de sera pe care ferestrele clasice sau cele dotate cu sticla de tip Low-e nu il puteau inlatura.
Sticla Dual Protect a influentat radical calitatile unei ferestre moderne. Astfel, pe langa cunoscutele calitati de protectie termica in timpul sezonului rece, Dual Protect a adaugat calitati de protectie solara in timpul verii. Ferestrele Aplast au fost primele ferestre care au utilizat acest tip de sticla, rezultatul fiind o vizibila eficientizare a consumului de energie necesar confortului optim indiferent de anotimp si, implicit, o reducere a costurilor de intretinere. Astfel, putem afirma ca Aplast considera sticlele Dual Protect si Dual Protect Extreme investitii, nu simple produse de consum.
Totodata, adoptarea noii sticle Dual Protect Extreme are un impact pozitiv asupra mediului incojurator. Impresionantele calitati de protectie solara reduc la maximum posibil in acest moment risipa de energie cu care se confrunta locuintele dotate cu ferestre clasice sau ferestrele moderne dotate cu sticla de tip Low-e.
Calitatile extraordinare de protectie ale sticlei Dual Protect Extreme nu sunt vizibile doar vara, ferestrele dotate cu acest tip de sticla beneficiind de acelasi nivel avansat de protectie si impotriva gerului, in timpul sezonului rece. Asadar, indiferent de anotimp, ferestrele cu sticla Dual Protect Extreme sunt solutia optima pentru nevoile oricarui consumator.

Anunțuri

12 Responses to Vara, Iarna, Dual Protect Extreme

 1. zidanne spune:

  Cum se pot identifica ferestrele care au astfel de geam?

  • Ferestrele Aplast au o eticheta impreuna cu un cod de bare.
   Pe eticheta respectiva este mentionat tipul de sticla impreuna cu alte informatii legate de comanda.
   Eticheta Aplast impreuna cu codul de bare reprezinta garantia faptului ca produsul este original Aplast.
   Pe aceeasi eticheta puteti observa inclusiv marcajul CE – Conformitate Europeana.

   Un alt element de siguranta il reprezinta inscriptionarea DP (pentru Dual Protect) si DP XT (pentru Dual Protect Extrem), in interiorul geamului termopan pe bagheta de aluminiu.

 2. Andrei spune:

  Dual protect extrem se poate monta pe profil de slim de 60 mm ? In cate foi de sticla sunt 2 sau 3 ?

  • Dual protect extrem se poate monta pe profil de slim de 60 mm ? In cate foi de sticla sunt 2 sau 3 ?

   Dual Protect si Dual Protect Extrem sunt disponibile in doua configuratii:
   1. termopan – doua foi de sticla (grosime 24 mm)
   2. tripan – trei foi de sticla (grosime 44 mm)

   Din punct de vedere al protectiei solare nu exista diferente intre geamul termopan si cel tripan. Diferenta intre cele doua consta intr-o protectie termica mai mare in cazul sticlei tripan de 44 mm.

   Sticla Dual Protect si Dual Protect Extreme in varianta termopan poate fi montata pe Slim, Robusto si Vision.

   Sticla Dual Protect si Dual Protect Extrem in varianta termopan (24 mm grosine, 2 foi de sticla) este disponibila si pe ferestrele Slim (60 mm) incepand din data de 15.06.2010
   Sticla Dual Protect si Dual Protect Extreme in varianta tripan poate fi montata doar pe Robusto si Vision datorita grosimii de 44 mm.

 3. Miruna spune:

  De curand am achizitionat aceasta sticla, inlocuind-o pe cea veche, de 7 ani, tot termopan, dar simpla. Pe eticheta lipita pe geam scria ” se monteaza Low-e – eticheta afara, Dual Protect – eticheta in interior” Ce sa inteleg? Daca il puneam in exterior o parte nu avea rol decat de low-e si daca il puneam cu cealalta parte in exterior realiza Dual protect? Multumesc

  • Eticheta contine, pe langa datele contractului, date necesare productiei si un text, cel mentionat de dumneavoastra, care se refera la modul in care trebuie montat geamul termopan, in functie de componenta lui.
   In procesul de productie, eticheta se poate monta doar pe sticla Float.
   De aceea, in cazul in care ati comandat sticla Dual Protect, aceasta se pozitioneaza la exteriorul camerei si eticheta trebuie sa fie la interior.
   In cazul in care ati comandat sticla Low- E, aceasta se pozitioneaza la interiorul camerei si eticheta trebuie sa fie la exterior.

 4. Miruna spune:

  In functie de cum este orientat scrisul pe bagheta de aluminiu din interiorul geamului ne putem da seama daca a fost orientat corect?

  • Orientarea scrisului pe bagheta nu este un criteriu de verificare a corectitudinii montajului . Puteti verifica daca sticla a fost pozitionata corect prin doua modalitati:

   1. In functie de eticheta sticlei.
   Pe eticheta este specificat tipul de sticla pe care il aveti si in functie de acesta, in partea de jos a etichetei, aveti specificata modalitatea de montare (cu eticheta la interior sau exterior).

   2. Fiecare echipa de montaj detine un aparat ce detecteaza oxizii metalici din sticla tratata (Low-e, Dual Protect, Dual Protect Extreme). Puteti cere echipei de montaj sa va arate ca sticla a fost pozitionata corect prin plasarea aparatului pe fiecare foaie de sticla. Plasand aparatul pe sticla tratata, se va aprinde un led de culoare verde. Sticla netratata nu contine oxizi metalici, implicit ledul verde va fi inactiv.

 5. Miruna spune:

  Avand in vedere ca sticla mi-a fost montata cu eticheta in afara, echipa a venit si a intors sticla, dar nu detine acel aparat de detectat oxizii metalici.

  Am o intrebare, este normal ca seara cu lumina aprinsa sa ma vad in geam ca intr-o oglinda, putin galbuie, (asta din interior vazuta)? Inainte de a intoarce sticla din afara geamurile pareau ca o oglinda cand batea soarele.

  Si daca imi puteti recomanda o firma in Constanta care are acel aparat de detectat oxizii metalici, pentru verificare, bineinteles contra cost.

 6. Stela spune:

  .As dori sa stiu daca florile din balconul inchis cu termopan cu sticla Dual Protect Extreme,supravetuiesc.Multumesc

  • Buna ziua,

   Sticla Dual Protect Extreme impiedica patrunderea razelor solare in interiorul locuintei si in acelasi timp asigura un nivel ridicat de transmisie luminoasa si o transparenta mai mare decat a altor tipuri de sticla cu control solar. Acest fapt permite dezvoltarea plantelor in conditii normale.

 7. Andrei spune:

  Buna ziua. In vara lui 2010 am efectuat modificari la casa si am inlocuit toate ferestrele cu dual protect extrem pe toc 64- euro 70 rotund. De atunci iarna gasesc dimineata geamul ud pana sus (cand e foarte frig -10….) avand apa chiar si pe pervaz, formandu-se chiar mucegai la colturi.
  Umiditatea in camera este undeva intre 55 – 70% oricat de mult as aerisi in maxim o ora revine la valoarea initiala.
  In casa am montate calorifer sub fiecare fereastra calorifer, glaful avand latimea de 17 cm.
  Casa este izolata pe extarior cu poliester expandat de 10 cm iar placa de deasupra cu poliester extrudat de 3cm.
  Temperatura seara in casa este de 26-28 grade iar dimineata de 20-22.
  Casa este locuita de patru persoane adulte, suprafata fiind de cca.120 mp2.
  Cum pot scapa de umiditate si de apa de pe geamuri, glafuri ?
  Ce nu este in regula cu casa ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: