Ferestrele Aplast si eficienta energetica

Discutiile asupra fenomenului de incalzire globala au luat amploare in ultimii ani datorita efectelor resimtite din ce in ce mai acut: veri cu temperaturi extreme, ierni lungi si geroase sunt doar doua dintre efectele incalzirii globale resimtite de noi, insa acestea sunt multiple la nivel global. In consecinta, in vederea reducerii emisiilor de CO2, astazi se vorbeste din ce in ce mai mult de eficienta energetica: eficienta energetica a aparatelor electrocasnice si, mai nou, a locuintelor.

La ce se refera insa aceasta eficienta energetica a locuintelor si de ce este necesara ?

Eficienta energetica se refera la optimizarea consumului de energie prin folosirea de tehnologii de economisire si prin folosirea energiei din surse regenerabile. Preocuparea pentru eficienta energetica a aparut pe fondul diminuarii resurselor energetice ale planetei si pe fondul cresterii emisiilor poluante la nivel global.

Potrivit unui raport al World Wide Fund for Nature Romania, cladirile reprezinta 40% din consumul total de energie din Uniunea Europeana iar 36% din aceasta energie este producatoare de emisii poluante. Mai mult, in Romania consumul de energie pe cap de locuitor este cu 50% mai mare in decat in Polonia, fiind de 7 ori mai mare decat media in Uniunea Europeana.

In acest context, Uniunea Europeana a emis o directiva ce obliga statele membre sa respecte noi standarde de eficienta energetica. Din 2019, toate cladirile noi construite in UE trebuie sa produca aceeasi cantitate de energie pe care o consuma. Pentru cladirile publice, termenul stabilit este 2016.

Scopul UE este ca pana in 2020 sa isi reduca consumul de energie cu 20% ceea ce ar permite micsorarea cantitatii de gaze cu efect de sera emise cu aproape 800 de milioane de tone pe an si economisirea a pana la 100 de miliarde de euro.

Cladirile au un potential foarte mare de reducere a consumului de energie prin utilizarea de sisteme eficiente de izolatie, de incalzire, de iluminat economic si prin utilizarea de ferestre cu grad ridicat de protectie. Incepand cu anul acesta, toate imobilele vandute trebuie sa fie insotite de un certificat de eficienta energetica. In functie de capacitatea imobilului de a reduce consumul de energie acesta este incadrat intr-o clasa energetica, clasa A fiind cea mai performanta, indicand echivalentului unui consum de pana in 125 de kWh/m/an, clasa G indicand un imobil neperformant din punct de vedere energetic  cu un consum de peste 820 kWh/m/an.

Cum pot creste ferestrele Aplast eficienta energetica a unui imobil?

Ferestrele Aplast pot reduce cu pana la 30% consumul de energie necesar incalzirii unui imobil pe perioada iernii. Cu toate ca o atentie mai mare a fost indreptata spre eficienta termica in perioada iernii ca urmare a costurilor mari pentru  incalzire, perioada verii e la fel de importanta din punct de vedere al performantei energetice deoarece, ca urmare a temperaturilor ridicate, costurile pentru climatizare sunt de asemenea ridicate. In plus, pe langa aceste costuri, cresterea numarului de utilizatori de sisteme de climatizare creeaza probleme la orele de varf energetic si determina cresterea costului electricitatii si dezechilibrarea balantei energetice in toate statele membre din UE.

Sticla Dual Protect si Dual Protect Extreme raspund cerintelor de reducere a costurilor de energie electrica prin scaderea nevoii de utilizare a sistemelor de aer conditionat. Aceasta sticla speciala diminueaza aparitia efectului de sera fara a face apel la sisteme speciale de umbrire.

In concluzie, prin utilizarea ferestrelor cu protectie termica si solara obtineti reduceri semnificative ale costurilor de climatizare atat in perioada iernii cat si in perioada verii, contribuiti la reducerea efectului de sera prin diminuarea emisiilor de CO2,  si nu in ultimul rand, contribuiti practic la cresterea valorii imobilului dumneavoastra.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: