Cate camere au ferestrele tale?

O intrebare frecventa legata de termopane este:

„Cate camere au ferestrele tale?”

2-4-5-6……etc

Numarul de camere din profil este de cele mai multe ori corelat cu grosimea profilului. Aceasta regula nu este valabila pentru toate profilele. Primele campanii de publicitate legate de ferestre au fost facute de producatorii de profile si prin urmare singurul element prezentat mai detaliat a fost profilul. Profilul reprezinta aproximativ 20-30%  dintr-o fereastra (valoric si din punct de vedere al performantelor).


Numarul de camere al profilului este mai putin relevant in raport cu alte componente care intra in alcatuirea unei ferestre.

Profilul asigura protectie termica, protectie fonica si rigiditate. Avand in vedere faptul ca 80% din suprafata de contact dintre casa si exterior se face prin geam, putem privi profilul si ca „un suport” pentru geamul termopan.

Datorita suprafetei mari de contact cu exteriorul (in raport cu profilul), geamul este „principalul responsabil” cu protectia termica, fonica si cu protectia solara.

Mai jos aveti o analiza corecta a fiecarei categorii de fereastre Aplast cu diferite configuratii de geam.

Ferestrele Aplast Slim – sunt realizate din profile cu grosime de 60 mm si au 3 camere de aer. Aceasta inseamna ca putem configura fereastra cu un geam termopan care are o grosime de 24 mm. Cei 24 de mm sunt compusi din 2 foi de sticla de 4 mm grosime si o bagheta de 16 mm grosime (tehnic este denumit 4-16-4).

Ferestrele Aplast Robusto – sunt realizate din profile cu grosimea de 70mm si au 5 camere de aer. Aceasta inseamna ca pe langa geamul termopan 4-16-4 putem opta si pentru un geam tripan (cu 3 foi de sticla). O fereastra Robusto cu geam de 24 mm si o fereastra Slim cu geam de 24 mm au aproximativ aceleasi valori de izolare termica si fonica.

Acum apare intrebarea:

De ce sa optez pentru ferestrele Aplast ROBUSTO (cu 5 camere) cand protectia termica/fonica este similara cu cea a ferestrelor Aplast SLIM (cu 3 camere) ?

Raspunsul corect la aceasta intrebare este:

Aleg fereastra Robusto pentru ca pot opta pentru un geam tripan cu o grosime de 40 mm, fata de geamul termopan clasic de 24 mm. Geamul tripan de 40 mm nu poate fi montat pe ferestrele Aplast Slim deoarece grosimea profilului nu permite. Montarea unui geam tripan de 40 mm grosime este posibila la profile cu grosimi mai mari, cum ar fi ferestrele Robusto. In aceasta configuratie, ferestrele Robusto va ofera o protectie termica mai mare si de aici se pot desprinde benficiile legate de reducerea costurilor de intretinere in anotimpul rece.

Desigur, sunt clienti care ignora recomandarile noastre si aleg profilul de 70mm cu termopan de 24mm (o comparatie „plastica” ar fi ca si cum ati alege un camion cu roti de autoturism).

Conteaza mai mult grosimea sau latimea profilului decat numarul de camere (in termeni tehnici se numeste „adancime” distanta dintre interiorul locuintei si exteriorul ei  – masurata prin profil).

In concluzie, puteti observa faptul ca numarul de camere al profilului influenteaza intr-o masura mai mica beneficiile pe care le puteti obtine de la o fereastra.

Anunțuri

10 Responses to Cate camere au ferestrele tale?

 1. dan cobusneanu spune:

  Buna treaba,bravo ciprian

 2. Socol spune:

  Bravo!! 😀 multa bft cu blog-ul , o idee super folositoare , acum putem fi mai aproape de clienti .

 3. Cuza spune:

  daca am un apartament si nu o casa este necesar sa-mi pun trei geamuri?

  • Indiferent de imobilul pe care il detineti puteti opta atat pentru ferestre cu geam termopan (2 foi de sticla) cat si pentru geam tripan (3 foi de sticla).

   Daca optati pentru varianta cu geam tripan (3 foi de sticla) o sa obtineti un transfer termic mai bun.

   Oricare ar fi varianta pe care o alegeti, termopan sau tripan, va recomandam sa optati pentru sticla Dual Protect care va protejeaza si in timpul verii. Obtineti in acest fel o dubla eficienta si o dubla reducere de costuri.

   Daca puteti sa ne comunicati orasul din care sunteti va putem directiona catre cel mai apropiat magazin. Puteti obtine din magazin mai multe informatii lagate de diferenta de pret dintre cele 2 produse.

 4. Sfintean spune:

  Multa bafta va doresc si eu si sa stiti ca sunteti o Companie minunata cu un personal bine pregatit .Sa nu uitam ca doar la APLAST „IMPOSIBILUL DEVINE POSIBIL ”
  Sfintean

 5. Sfintean spune:

  Multa bafta si celor de la departamentul PUBLICITATE ca vorba aceea „ce ne-am face fara ei” 😀 Respecte pentru D-nul Ciprian Cherciu pentru ce a realizat .

 6. raul spune:

  Sunteti cei mai buni. Va multumom ca existati pe piata

 7. Tatu spune:

  Buna ziua,
  Va rog sa-mi spuneti adresa magazinului in Sibiu.
  Multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: